Slagterens 13 rigtige grill tips

Der er intet som sommertid og en god grill,
der kan få familien til at samles omkring madlavningen

Bemærkninger

Der er intet som sommertid og en god grill, der kan få familien til at samles omkring madlavningen. Der ligger hos os alle en Robin Hood, cowboy eller andet naturmenneske gemt. Det med at lave mad over åben ild tiltaler et eller andet hos mennesket. Sådan er det i hvert fald hos mange familier. Og hyggeligt er det.

Og husk lige at alle har mulighed for at grille. Hvadenten det er på en altan, i en gårdhave, i en baggård, på strandbredden, på en rasteplads ude idet åbne land eller midt ude i en skov - det er bare at gå i gang. MEN vær altid forsigtig og undgå uheld og brandfare. Følg anvisningerne i naturen.

I det følgende kommer slagteren med 13 rigtige grilltips, som det nok er værd at efterleve, og som - ikke mindst - sikrer dig et godt resultat.

 

Kilde: Kødbranchens Fællesråd

 

Grill tips

1   En grill skal altid tændes minimum 45 minutter før brug. Ellers er den ikke varm nok, og maden kan smage af optændingsvæske.

2   Briketter brænder længere og mere konstant end grillkul.

3   Undgå at fylde hele grillkassen med kul eller briketter. Det er altid godt at have lidt af gillpladsen fri, så man kan flytte kød eller andet over på et "fristed".

4   For at opnå en konstant varme skal kul eller briketter være gennemvarme (grå farve), før man begynder at komme kød på grillen.

5   For det meste er det bedre at pensle grillristen med olie, end det er at pensle kødet. Så hænger hverken kød eller grønsager fast på risten.

6   Brug altid en grilltang til at vende kødet med. Stikker du en gaffel i det, trænger saften ud, og kødet kan blive tørt.

7   For megen olie og fedt på kødet kan få grillen til at brænde - og så bliver kødet også brændt.

8   Kød, der har ligget i marinade, skal dryppe/tørres godt af, før det bliver lagt på grillen.

9   Det er en  god idé at bruge stegetermometer, når du griller større stege. Se under grill-tider (okse- eller kalvekød), hvad termometret skal skal vise alt efter om du vil have have stegen rosa, medium eller gennemstegt.

10  Vil man grille hakket kød, skal det købes samme dag, så er det mere saftigt på grillen.

11  Køb nogle friske krydderurter og læg dem ned på kul eller briketter, når der er ild i dem. Det giver en herlig duft og en god smag.

12  Anskaf dig en "blomsterpistol" - altså en vandforstøver. Den er god til at slukke flammer på grillen, hvis denne bliver lidt for livlig.

13  Når en steak grilles, er den mediumstegt, når der trænger lyserød kødsaft op på oversiden - og gennemstegt når kødsaften er helt klar.

Tilbage til toppen


Web design © John