Vejledende grill-tider for kalvekød

Der er intet som sommertid og en god grill,
der kan få familien til at samles omkring madlavningen

 
Kødstykke Mængde/tykkelse Ristens afstand fra gløderne efter bruning Ca. stegetid på hver side
Schnitzler 1 cm

5 cm/jævn varme

3 - 4 minutter
Escalope 1 - 1½ cm

5 cm/jævn varme

2 - 3 minutter
Kalvekotelet u/ben 2 cm

5 cm/jævn varme

4 - 5 minutter
Medaillon 3 cm

5 cm/jævn varme

4 - 7 minutter
Hakket kalvekød på spyd som en valnød

5 cm/jævn varme

5 - 10 minutter
Hele kalvestege      
Kalvekam ¾ - 1 kg

ca. 10 cm

45 - 60 min. * i alt
Kalvetyndsteg ¾ - 1 kg

ca. 10 cm

45 - 60 min. * i alt
Kalvemørbrad en hel

ca. 10 cm

20 - 30 min. * i alt

*) Det anbefales at bruge stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være
58 - 600C for rosa stegt, 60 - 650 C for svagt rosa og 65 - 680C for gennemstegt.

 

Kilde: Kødbranchens Fællesråd

Tilbage til toppen


Web design © John