Vejledende grill-tider for oksekød

Der er intet som sommertid og en god grill,
der kan få familien til at samles omkring madlavningen

 
Kødstykke Mængde/tykkelse Ristens afstand fra gløderne efter bruning Ca. stegetid på hver side
Steak af inderlår, klump eller tykstegsfilet 1 - 1 ½ cm

 

5 cm/jævn varme

2 minutter
Bøf af filet 2 cm

5 cm/jævn varme

3 minutter
Entrecote

2 cm

5cm/jævn varme

3 minutter
T-bone steak 2 cm

5 cm/jævn varme

3 minutter
Tournedos 3 cm

5 cm/jævn varme

4 - 5 minutter
Skært kød på spyd 3 x 3 cm

5cm/jævn varme

8 minutter
Hakket kød på spyd som en valnød

5 cm/jævn varme

5 minutter
Hakkebøf 2 cm

5 cm/jævn varme

5 minutter
Hele oksestege      
Hele stege ca. 1 kg

10 - 20 cm

40 - 60 min. * i alt
Mørbrad en hel

ca. 10 cm

20 - 40 min. * i alt

*) Det anbefales at bruge stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være
55-600C for rosastegt, 60-650C for svagt rosa og 65-680C for gennemstegt.

 

Kilde: Kødbranchens Fællesråd

Tilbage til toppen


Web design © John